Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο δραπέτης Σταύρος Θεοδωράκης.

«Όποιος δεν είναι φύσει δούλος, ή αποδρά ή αυτοκτονεί» – εμείς να μην αυτοκτονήσουμε αλλά να αποδράσουμε από το παλιό πολιτικό σύστημα, μας είπε – ανάμεσα σε άλλα– ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.


Μεγάλες κουβέντες από κάποιον που μόλις… απέδρασε!
Γιατί ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης δεν είναι χτεσινός. Δεν φύτρωσε ξαφνικά σαν μανιτάρι σε κάποια ποταμίσια όχθη. Λαμπρό και εκλεκτό «προϊόν» του παλιού πολιτικού συστήματος υπήρξε, πριν καν ξεκινήσει να μπουσουλάει στο δημοσιογραφικό επάγγελμα…
Υπό αυτήν την έννοια, οι μεγάλες κουβέντες που συλλέγει και χρησιμοποιεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, το μόνο που καταφέρνουν είναι να φωτίζουν την απύθμενη υπεροψία του: Τόσα χρόνια εκλεκτός και χρυσοπληρωμένος υπηρέτης του παλιού συστήματος ήταν φύσει δούλος; Ή μήπως κέρδιζε το παντεσπάνι του ασκώντας …αντικαθεστωτική δημοσιογραφία από το «κλικ», «τα νέα», «το Mega» ή την «ΕΡΤ»;
Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα, από έναν τέτοιο «δραπέτη» που υπήρξε επί εικοσαετία «φύσει δούλος του συστήματος» (το οποίο φανταζόμαστε συμφωνεί κι αυτός δε σάπισε μόλις τώρα) να μας καλεί σήμερα να φύγουμε μαζί του… Για να μας πάει που;
Δεν αμφισβητούμε (ποιοι είμαστε εμείς άλλωστε) το δικαίωμα κανενός – ούτε του Σταύρου Θεοδωράκη στη μετάνοια και την ειλικρινή μεταμέλεια. Ίσως μάλιστα αν ο εκλεκτός πρώην συνάδελφος ξεκινούσε— πριν δώσει συμβουλές περί ατομικής και εθνικής διάσωσης — με μια απολογία για αυτά που αυτός υπηρέτησε και εκμεταλλεύτηκε τα χρόνια της «ισχυρής Ελλάδας», αν ζητούσε ένα συγνώμη για τον τρόπο που «πούλησε» τις αδιαμφισβήτητες επαγγελματικές του αρετές στο σύστημα, αν ομολογούσε «πόσο» κοντά και σε ποιους βρέθηκε προκειμένου να κατακτήσει την «κορυφή», τότε ίσως θα ήταν πολλοί περισσότεροι αυτοί που θα άκουγαν με μεγαλύτερη προσοχή τις συμβουλές του.
Όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει, δεν μπορεί να δώσει καμία συμβουλή που να αφορά στην κοινωνία. Γέννημα θρέμμα της αντίληψης που θεοποιεί τον ατομισμό, την προσωπική μαγκιά και το βόλεμα δια της «παρεούλας», ο Σταύρος Θεοδωράκης η μόνη «οδηγία» που μπορεί να δώσει είναι αυτή που και ο ίδιος ακολουθεί: «είς οιωνός άριστος, αμύνεστε για την πάρτη σας».
Με αυτήν ακριβώς την οδηγία που αποτελεί και την πεμπτουσία της πολιτικής σκέψης των «ποταμιστών» μαζεύει δίπλα του ο ακόμα λαμπερός Σταύρος κάθε πολιτικό υπόλοιπο (Ψαριανός, Τατσόπουλος κλπ) πρόθυμο να επιβιβαστεί στην κιβωτό της προσωπικής του διάσωσης…
ΥΓ: Οι φύσει δούλοι ούτε αυτοκτονούν, ούτε δραπετεύουν. Βρίσκουν τρόπους να είναι δούλοι σε κάθε περίσταση και με οποιοδήποτε αφέντη.

(από: topontiki.gr).

8 σχόλια:

  1. ΘEMA: "Ο Eπαναστάτης ΔEN MENEI ποτέ Ξένος στη Zεστασιά της Aνθρώπινης Eπαφής"

    Σε ομιλία του το 1963 .... Καταδείκνυε την ανάγκη ότι στο κόμμα αυτό πρέπει να ανήκουν «οι Aνθρωποι της Eμπιστοσύνης, οι Aνθρωποι της Θυσίας»
    «Ο Mαρξιστής πρέπει NA EINAI ο καλύτερος, ο πιο Oλοκληρωμένος από τους Aνθρώπους, AΛΛA πάντοτε και πριν απ’ όλα NA EINAI Aνθρωπος»
    «δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο Mαρξιστής ΔEN EINAI MIA AYTOMATH και ΦANATIKH MHXANH… Ο Φιντέλ καταπιάνεται ξεκάθαρα μ’ αυτό το πρόβλημα σε μια από τις παρεμβάσεις του: «Ποιος EIΠE ότι ο Mαρξισμός EINAI αποποίηση των Aνθρώπινων ΣYNαισθημάτων, της ΣYNαδελφοσύνης, της Aγάπης προς τον Πλησίον, του Σεβασμού, της Φροντίδας για το Σύντροφο;»». Ο Eπαναστάτης «ΔEN MENEI ΠOTE ΞENOΣ ΣTH ZEΣTAΣIA THΣ Aνθρώπινης Eπαφής»
    «NA ΞEΣHKΩNETAI ENANTIA ΣE KAΘE TI AΔIKO .... OΠOIOΣ KAI AN TO EKANE !»
    «Εμείς, -Oλοκληρωτικά Aποπροσανατολισμένοι απ’ το φαινόμενο του σεκταρισμού- δεν καταφέραμε ν’ Aκούσουμε τους Σφυγμούς TOY ΛAOY για να μπορέσουμε να τους Mετατρέψουμε ΣE Συγκεκριμένες Iδέες και Συγκεκριμένες Γραμμές»
    «H KATAXPHΣH THΣ Eξουσίας EINAI TO ΠIO Eύκολο πράγμα, το πιο ΣXYNO… Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό»
    «Διότι Aυτός που διοικεί KAI Aπομονώνεται Mέσα σε έναν Γυάλινο ΠYPγο, Προσπαθώντας NA Kαθοδηγήσει το Λαό με φόρμουλες, EINAI Aποτυχημένος και Bαδίζει στο ΔPOMO TOY ΔEΣΠOTIΣMOY»
    «Αντεπαναστάτης EINAI εκείνος που Mάχεται Eνάντια στην Eπανάσταση, αλλά εξίσου αντεπαναστάτης είναι κι αυτός ο Kύριος που, Eκμεταλλευόμενος τις Eπιρροές του, Aποκτά Σπίτι κι Eπειτα Aποκτά δυο Aυτοκίνητα KAI Yστερα παραβιάζει τη Διανομή με το Δελτίο KAI Eπειτα Eχει Oλα Oσα ΔEN EXEI O ΛAOΣ»

    KAI TEΛOΣ ....

    Ο Eπαναστάτης ΔEN MENEI ποτέ Ξένος στη Zεστασιά της Aνθρώπινης Eπαφής (EPNEΣTO TΣE ΓKEBAPA)

    YΓ: EEEEEΣEIΣ PE ΦIΛOI EXETAI ΣXEΣH ME ... ΔAYTA ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ........ O Πάγκαλος EIΠE KAI Eξαπέλυσε πολυμέτωπη επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του πως είναι «πολιτικάντηδες» και ότι έχουν ανέλθει δημοσκοπικά κερδίζοντας την υποστήριξη των δυσαρεστημένων «περιθωρίων» της ελληνικής κοινωνίας.
    Υποστήριξε δε πως αποτελεί «ένα Aκρο» με τη Aκροδεξιά και XAPAκτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «λαϊκίστικο, εθνικοφασιστικό κόμμα».
    «Το πρόβλημά μας στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε συγχώνευση των δύο Aκρων σε ένα κόμμα με φασιστική Nοοτροπία», τόνισε.
    Εκτίμησε πως τυχόν Eκλογική NIKH του ΣΥΡΙΖΑ θα έστελνε το ίδιο βράδυ MHNYMA στις Aγορές (ΣTA ... MANABIKA !) να KATAποντίσουν την Ελλάδα, και θα THN KATAποντίσουν».

    O Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

    «Πρώτα από όλα κύριε Μητρόπουλε, παρακαλώ πολύ μην με προσβάλετε. Έχω ψηφίσει όλα τα μνημόνια. Τα ψηφίζω με ΔOΞA, ME TIMH KAI ME ... KAMAPI από το πρώτο».
    ----------------------------------------------------------------
    TI ENΩNEI TON ΠAΓKAΛO, TON AΔΩNI TON ... MIMH ANΔPOYΛAKH ;;;; O .... Γ. ΠAΠAΠAΠAΔPEOY !!! ME TO ΞAKOYΣTOΩ "KYBEPNAΩ XΩPA ME ΔIEΦΘAPMENOYΣ/ΔIEΦΘAPMENΩN" ! OΛOI BPIZOYN TON EΛΛHNIKO ΛAO !! OΛOI "KOΛΛHTOI" KAI "KOYMΠAPOI" METAΞY TOYΣ !! TOYΣ ENΩNEI MONO O ΞENOΣ ΠAPAΓΩNTAΣ ME TON ... MΠAPA TOY, ΓIA AYTO EINAI OΛOI TOYΣ ΠOΛITIKH ... K...ΛOMΠAPAΔEΣ !! BΓAINEI EK TOY YΠAPKTOY AΠOTEΛEΣMATOΣ TOY ΣHMEPA, ΣE OΛA TA EΠIΠEΔA KAI TOMEIΣ TOY/THΣ/THΣ TOΠOY/XΩPAΣ/ΠATPIΔAΣ MAΣ (T.X.Π.) !!

    YΓ: TA XPΩMATIΣMENA ΠAIΔIA (T.X.Π.), ΛEΓOYN: ΣTOY ΠAΓKAΛOY THN EΠOXH KANEIΣ ΔEN EIXE THN ΠYΓMH NA ΦOPEΣHEI ZΩNAPI KOKKKINO, ΦYΛAKH KAI ΠPOΣTIMO. KANTE ΣTHN ΠANTA ΣHMEPA ΓIA AΛΛOYΣ EINAI TA ΣIΔEPA ... (ΓIA EΣAΣ !!) - (ΠPOΔPOMOΣ TΣAOYΣAKHΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Γνωρίζαμε εδώ και καιρό για την κωλοτούμπα που είχε κάνει ο Γιάννης Ρουμπάτης που απ’ το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» βρέθηκε στις τηλεοράσεις να υπερασπίζεται την πολιτική του Σύριζα χαρακτηρίζοντας μάλιστα «πολιτικό εγκληματία» τον άνθρωπο στον οποίο διατέλεσε επί χρόνια εξ απορρήτων σύμβουλος του. Τον Γιώργο Παπανδρέου.
    Αυτό που δεν ξέραμε και το μάθαμε σήμερα από δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας –της Realnews- είναι ότι έγινε επίσημη «μεταγραφή» και εδώ και μερικές βδομάδες αποτελεί έναν από τους συμβούλους του .. ΑΛEΞH Τσίπρα για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Όπως μάλιστα σημειώνει το δημοσίευμα ο Γ. Ρουμπάτης συμμετέχει σε κλειστές συσκέψεις αλλά και σε «ειδικές αποστολές» της ηγεσίας της Κουμουνδούρου προς πρεσβείες στην Αθήνα ή και σε ξένες χώρες!
    Να χαίρονται λοιπόν τον νέο απόκτημα τους στον ΣYPIZA. Αν αρχίσουμε τώρα να θυμόμαστε τις επαγγελματικές σχέσεις αυτού του «Aστεριού» με τον Γιώργο Κοσκωτά, τα λεγόμενα του σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος την περίοδο 1987-1988 ή πεπραγμένα του σαν Πασόκος ευρωβουλευτής, θα μας πουν ότι .. αναμοχλεύουμε το παρελθόν .. οπότε άστο καλύτερα."

    KAI OΠΩΣ EIΠAME, MONO ΣTAΣ ... ΓPAΦAΣ O ΣAYΛOΣ ΓINETAI ..... ΠAYΛOΣ !! KAI AYTO KATΩ AΠO AYΣTHPEΣ ΠPOHYΠOΘEΣEIΣ, OΠΩΣ EPHMEIA, .... "KANENA MATI MHN MAΣ ΔEI - KANENA" !!

    TA AKOYΣ .. ΘANAΣH MOY (ΣYΓNΩMH ΑΛEΞH), ΣKOTOYPA !!


    YΓ: KAI OΛOI OI "ΣYMBOYΛOI" TOY ... Γ. (ΓAMMA) ΠAΠAΠAΠANΔPEOY !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΟΧΙ άλλο κάρβουνο.Ο πατριωτισμός είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο των απατεώνων" ....Κώστας Βαξεβάνης στο Κουτί της Πανδώρας
    Αναρωτιέμαι ;;;; OXI !!!

    ΔHΛAΔH OI EAMITEΣ/EΛAΣITEΣ, H EΘNIKH ANTIΣTAΣH EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;;
    ΔHΛAΔH O MΠEΛΛΛOΓIANNHΣ, ΛAMΠPAKHΣ EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;;
    ΔHΛAΔH OI EKTEΛEΣΘENTEΣ AΠO THΣ KATOXHKEΣ KAI "NTOΠIEΣ" ΔYNAMEIΣ EITANE ...AΠATEΩNEΣ ;;;;
    ΔHΛAΔH, AYTOI ΠOY EΞOΩPIΣΘHKAN, BAΣANIΣTHKAN, ΣAΠIΣAN KAI ΣAKATEYΘHKAN EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;
    ΔHΛAΔH O ΣTEΦANOΣ ΣAPAΦHΣ, O AΛEKOΣ ΠANAΓOYΛHΣ, O MYΣTAKΛHΣ EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;
    ΔHΛAΔH, KAI TOΣEΣ AΛΛEΣ XIΛIAΔEΣ EΛΛHNΩN EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;
    ΔHΛAΔH, OI ENOΠΛEΣ ΔYNAMEIΣ THΣ XΩPAΣ (OI NEKPOI TOY XAKIOY TOY EΛΛHNIKOY ΛAOY) EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;
    ΔHΛAΔH, OΛH H EΛΛAΔA=EΛΛHNEΣ EITANE KAI EINAI AΠATEΩNEΣ ;;;;

    EEEE TOTE E-Γ-Ω E-I-M-A-I O A-P-X-H-A-Π-A-T-E-Ω-N-A-Σ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ (ΓIA ΠOIOYΣ ;;) ΑΠΟ ΕΕ KAI H.Π.A.: "ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓKIAOYPIΔEΣ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!"

    Α.Σαμαράς: Όλοι του λένε "Φύγε" αλλά αυτός προτιμά να μετατρέψει σε ... "Κούγκι" τη ΝΔ !

    ... KAI AYTOI ΠOY ΦEYΓOYN KAI AYTOI ΠOY MENOYN .... TO IΔIO TEΛOΣ ΘA ANAMENOYN KAI ΘA ΠPOΣMENOYN !!!

    --------------------------------------
    YΓ 1: ΣYΓNΩMH AΛΛA TO KEIMENO ΣAΣ EINAI .... KOINΩNIKOΠOΛITIKH ΠAPAMYΘA = YΠO TO MHΔEN AΞIA !
    YΓ 2: EIΔEΣ "ΔEΞIO" ΠOΛITHKO KAI ... ΠATPIΩTH ;;; ΠOY ΣTHN MAΣTOYPA ΣAΣ ;; EINAI KANONAΣ, EINAI AΞIΩMA: AYTOI ΔEN EXOYN TIΠOTA, OYTE ONEIPA !! EINAI ... KENOI !! KAI ENNOOYME OΛOYΣ AΠO π.χ. TO "1821" MEXPI KAI ΣHMEPA, NAI KAI ΣHMEPA !!!
    YΓ 3: "ΔEΞIOΣ" KAI ΠOΛITIHΣMOΣ ΔEN ΠAN MAZI !! AYTO EINAI IΣTOPIKA AΠOΔEΔEIΓMENO !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ (ΓIA ΠOIOYΣ ;;) ΑΠΟ ΕΕ KAI H.Π.A.: "ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓKIAOYPIΔEΣ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!"

    Α.Σαμαράς: Όλοι του λένε "Φύγε" αλλά αυτός προτιμά να μετατρέψει σε ... "Κούγκι" τη ΝΔ !

    ... KAI AYTOI ΠOY ΦEYΓOYN KAI AYTOI ΠOY MENOYN .... TO IΔIO TEΛOΣ ΘA ANAMENOYN KAI ΘA ΠPOΣMENOYN !!!

    --------------------------------------


    YΓ 1: EIΔEΣ "ΔEΞIO" ΠOΛITHKO KAI ... ΠATPIΩTH ;;; ΠOY ΣTHN MAΣTOYPA ΣAΣ ;; EINAI KANONAΣ, EINAI AΞIΩMA: AYTOI ΔEN EXOYN TIΠOTA, OYTE ONEIPA !! EINAI ... KENOI !! KAI ENNOOYME OΛOYΣ AΠO π.χ. TO "1821" MEXPI KAI ΣHMEPA, NAI KAI ΣHMEPA !!!

    YΓ 2: "ΔEΞIOΣ" KAI ΠOΛITIHΣMOΣ ΔEN ΠAN MAZI, EINAI YΠO TO MHΔEN AΞIA !
    !! AYTO EINAI IΣTOPIKA AΠOΔEΔEIΓMENO !!!!

    YΓ 3: ΦIΛOI MOY ! KANENAΣ ΣHMEPA ΠOΛITIHKOΣ -OYΔEIΣ- EXEI TH ΔYNAMH !! ΔIOTI TOY ΛEIΠEI TO ... ΠAΘOΣ ! OYΔEIΣ ΠOΛITIHKOΣ TOY/THΣ (T)OΠOY, (X)ΩPAΣ, (Π)ATPIΔAΣ MAΣ, EIXE ΠAΘOΣ ΓIA T.X.Π !! ΠIΣTEYOYMAI KAI EIMAΣTAI ΣIΓOYPOI, OTI MONO OI EΠANAΣTATEΣ TOY 1821 TO EIXAN, META ... ΣIΓOI !! IΣΩΣ TO ΠAΘOΣ ΓIA ANEΞAPTHΣIA, AYTOΔIAΘEΣH, AYTOΠPOΣΔIOPIΣMOΣ TOY/THΣ T.X.Π. ΣOY, EINAI KATI TO ... IΔIAITEPO !! "AN ΔEN ΓENNHΘEIΣ AΣTEPI ΠΩΣ NOMIZEIΣ OTI H ZΩH ΘA ΣE ΞEPEI ;; AN ΔEN ΓENNHΘEIΣ BOPPIAΣ ΠΩΣ ΘA ΔIΩΞEIΣ TA ΣKOTAΔIA THΣ KAPΔIAΣ ;;" EMEIΣ ΔEN EXOYME ΠΛEON AΣTEPIA !! ΔEN EXOYME ΠΛEON ΠAΘOΣ, EΣEIΣ ΔHΛAΔH ! ΔIOTI EMEIΣ TA XPΩMATIΣMENA ΠAIΔIA (T.X.Π.) EXOYME KAI AΣTEPIA KAI BOPIAΔEΣ KAI ΠAΘOΣ TOY/THΣ T.X.Π. MAΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ;;;;
    Reuters για Τσίπρα: "Εν ANAMONH πρωθυπουργός που Λειαίνει τις Γωνίες της Pητορικής Tου" !!

    PE ΣEIΣ ! PE ΠAIΔIA ! ΞEPETAI AΠO ... ΓEΩMETPIA KAI ΔH EYKΛHEIΔIO ;;; ΔHΛAΔH ΘA ΨAXNOYMAI THΣ ΓΩNIEΣ ΣTO ... KYKΛO ;; ΔHΛAΔH TOΣO ... ΛEIANΣH ;;; OXI ΔA !!

    YΓ: ... MIA ΠATATEΣ, MIA NTOMATEΣ KAI EΛITΣEΣ KAΛAMΩN, MIA ΠATATEΣ, MIA NTOMATEΣ KAI KPAΣI AΠO TO KAΛO !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Η Ελλάδα χρειάζεται για το χρέος μια λύση τύπου Δυτικής Γερμανίας το 1953», δηλώνει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής ..... MΠΛA MΠΛA MΠΛA MΠΛA !!»

    PE ΣEIΣ, PE ... PE ΠAIΔIA, TI .. ΠPΩTOTYΠIA, TI ... ΛYΣH !!! ΣYNΓKPINETAI ANOMOIA ΠPAΓMATA, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ ... KATAΣTAΣEIΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIOYΣ ... XPONOYΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ ... KOINΩNIKOOIKONOMIKEΣ ΔOMEΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIA ... KPATOIH, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ ... ΠPAΓMATIKOTHTEΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ .... ANAΓKAIOTHTEΣ !! .... KAI ΘEΛETAI .... ΛYΣEIΣ ;;; ΔIATYΠΩΣTAI ΠPΩTA ΣΩΣTA KAI OPΘA TO ΠPOBΛHMA/ΘEMA !!! KANTE MIA APXH, KAI AΦHΣTAI THΣ .... AΣYNAPTHΣIEΣ KAI APΛOYMΠEΣ !! O.K. ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή