Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΜΩΡ’ ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΤΕ!

Αν πάμε σε εκλογές θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Αυτό πλέον το πιστεύουν όλοι – πλην ίσως του Καμπουράκη που πιστεύει ότι η «ψαλίδα» κλείνει. Το πιστεύει και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ο Γεωργιάδης. Το «πιστεύουν» είναι υποκειμενικό. Σωστότερο είναι το «ξέρουν».


Γι’ αυτό και από τώρα ο βομβαρδισμός των χαφιέδων έχει σχέση με την καταστροφή που θα έρθει αν γίνουν εκλογές. Εξ αρχής. Ούτε καν θα περιμένουν οι αγορές να γίνουν οι εκλογές, να βγουν τα αποτελέσματα και να υπάρξει κυβέρνηση, απ’ ό,τι λέει η Βούλτεψη.
Λένε, λοιπόν, οι χαφιέδες ότι η μόνη περίπτωση να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα είναι να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας ο Δήμας και να μην πάμε σε εκλογές. Βρίσκονται οι 180, εκλέγεται ο Δήμας…. και; Τι γίνεται μετά; Παραμένουμε στην πολιτική σταθερότητα που υπάρχει σήμερα;
Μα δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα σήμερα. Η συγκυβέρνηση δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει, το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μόνο στα χαρτιά και στην παράνοια του Βενιζέλου, η ΔΗΜΑΡ διαλύθηκε, οι ΑΝ.ΕΛ. μετριούνται κάθε μέρα να δουν πόσοι απέμειναν και το μισό ναζιστολόι είναι στη φυλακή. Έχει κάποια σχέση η σύνθεση της σημερινής Βουλής με εκείνη που σχηματίστηκε την επομένη των εκλογών;
Ακόμη και η επί 353 μέρες ακυβέρνητη Καμπότζη είχε περισσότερη πολιτική σταθερότητα από αυτή που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα. Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε την ημέρα που αποδείχτηκε το πρώτο ψέμα του Σαμαρά. Αν δεν γίνουν εκλογές στις αρχές του 2015, τότε θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο του 2016. Δηλαδή θα έχουμε μπροστά μας ακόμη 18 μήνες προεκλογικής περιόδου.
Και θα την έχουμε, διότι ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ! Κι αυτό είναι κάτι που το ξέρουν όλοι. Και ο Σαμαράς δε μπορεί να το διαπραγματευτεί. Το απέδειξε. Το ομολόγησε. Του το φώναξε στα μούτρα ο Σόιμπλε και ο Σαμαράς λέρωσε το βρακάκι του. Όσο ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ το ΔΝΤ δεν θα φύγει, τα νέα μέτρα δεν θα σταματήσουν να επιβάλλονται και η πραγματική οικονομία θα καταρρέει.
Σε ένα τέτοιο κοινωνικό τοπίο, πού βρίσκεται άραγε η πολιτική σταθερότητα; Πολιτικός βάλτος, ναι. Σταθερότητα, όχι. Η σύνθεση των κοινοβουλευτικών ομάδων θα αλλάζει διαρκώς. Όσο θα πλησιάζει ο Ιούνιος του 2016 και οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα έχουν να χάσουν πλέον λίγα μηνιάτικα θ’ αρχίσουν να μην ψηφίζουν, μήπως και ξεχαστούν και σώσουν το τομάρι τους. Θα βγουν οι εφεδρείες. Δε θα βγαίνουν τα κουκιά. Είναι αυτό πολιτική σταθερότητα;
Όσους Τούρκους και να βγάλεις στο Αιγαίο για να σου φτιάξουν περιβάλλον εθνικών κρίσεων, όσοι Μοσκοβισί και να σε στηρίξουν, όσες φορές και να έρθει η Μέρκελ να δώσει συχαρίκια για την πρόοδο, απλώς δε θα αρκούν. Τα πάντα θα σταματήσουν και οι πάντες θα περιμένουν τον Ιούνιο του 2016.
Βέβαια, για όλη αυτή την κατάσταση έχει ευθύνες και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αποκορύφωμα το «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε», ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα πρέπει να έχει ρίξει την κυβέρνηση πάνω από 10 φορές. Στο μυαλό του, βέβαια. Δεν έχω αντιληφθεί την προσέγγιση του επικοινωνιακού του επιτελείου στο θέμα αυτό. Δηλαδή τι νομίζουν ότι κερδίζουν όταν απευθύνονται στους ψηφοφόρους σαν να είναι τίποτε βλαμμένα και γκρινιάρικα παιδάκια;
Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι το πιστεύει ότι θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά κάθε φορά που το λέει, οπότε είναι άμεση η ανάγκη για restart αντίληψης της πραγματικότητας, είτε πιστεύουν ότι έτσι κρατάνε ψηλά το ηθικό των ψηφοφόρων οπότε το restart δεν αρκεί, χρειάζεται χειρουργείο.
Και το ίδιο κάνει και τώρα. Όχι απλώς διαβεβαιώνει ότι δε θα βρεθούν οι 180 βουλευτές και ότι θα πάμε σε εκλογές, αλλά τις έχει ήδη κάνει, τις κέρδισε, πήρε αυτοδυναμία και παρ’ όλα αυτά συνεργάστηκε και με άλλους πολιτικούς χώρους αν και δεν τους είχε ανάγκη. Μιλάμε για ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ της πετυχημένης φαντασίωσης. Το ότι έχει αποδειχτεί αναξιόπιστος σε κάθε του πρόβλεψη σχετικά με την πτώση της κυβέρνησης είναι κάτι που δείχνει να μην τον αφορά.
Βέβαια έχει έτοιμο το άλλοθι στην περίπτωση που βρεθούν οι 180 βουλευτές. «Εξαγοράστηκαν», θα πει. Ρε συντρόφια, εσείς το είχατε καταγγείλει, δεν το περιμένατε; Από πού κι ως πού θα αποτελέσει άλλοθι για την αναξιοπιστία σου κάτι που δήλωνες εκ των… πολύ προτέρων ότι το γνώριζες; Αν εξαγοράζονται βουλευτές, οπότε δεν πάμε σε εκλογές, για ποιο λόγο δηλώνεις ότι έχεις στόχο την αυτοδυναμία σε εκλογές που ξέρεις ότι δε θα γίνουν;
Δε γίνεται ρε σύντροφοι τα εμά εμά, και τα εσά πάλι εμά. Δε γίνεται να καταγγέλλεις εξαγορά βουλευτών κι όμως να συμμετέχεις στη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας μπας και τελικά δεν έχουν εξαγοραστεί αρκετοί οπότε το πάμε σε νίκη. Αν το καταγγείλεις τότε θα πρέπει να φύγεις από τη Βουλή, να βγεις και να πεις «αυτοί δεν παίζονται με τίποτα, είναι σπείρα» και να καλέσεις επίσημα τον κόσμο να βγει στο δρόμο. Αν βγούμε βγήκαμε, αν δε βγούμε ας το βουλώσουμε να μας κόψουν τα κεφάλια. Αλλά θα έχουμε αποδείξει τι θέλουμε τελικά. Από τη στιγμή όμως που δεν το κάνεις και συμμετέχεις στη διαδικασία, τότε το βουλώνεις και αποδέχεσαι το αποτέλεσμα που έχεις νομιμοποιήσει με την παρουσία σου.
Ρε δεν αντέχουμε άλλα λόγια και τακτικισμούς της πλάκας. Κουραστήκαμε πλέον να εκβιαζόμαστε, αλλά και να κοροϊδευόμαστε. Από τους χαφιέδες καμιά απαίτηση δεν έχω. Αυτοί ήταν πάντα. Από την Αριστερά μία απαίτηση για σοβαρότητα και ειλικρίνεια την είχα. Όμως με το ανέκδοτο «η συντρόφισσα Τζάκρη» δε μπορώ να γελάσω. Κι αν ακούσω κανένα «Ο Φώτης ήταν πάντα αριστερός» θα ξεράσω. Οπότε πάρτε προκαταβολικά ένα μωρ’ δε γαμιέστε όλοι μαζί κι αν τύχει να σοβαρευτείτε κάποια στιγμή, θα το πάρω πίσω.


από: http://kartesios.com/


1 σχόλιο:

 1. "TA TPAΓOYΔIA KAI H IΣTOPIA ΘA ΓPAΦOYN TΩPA AΛΛOIΩΣ"

  «Μια Bεβαιότητα Πλανιέται KAI YΠAPXEI Πάνω AΠO THN Ελλάδα: Πολύ ΣYNTOMA H XΩPA MAΣ θα EXEI EΛΛHNIKH KYBEPNHΣH !!! Κυβέρνηση THΣ MEΓAΛHΣ Λαϊκής Πλειοψηφίας. Κυβέρνηση Σωτηρίας με KENTPIKO KOPMO TON ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «H Aδιέξοδη ANΘEΛΛHNIKH KAI KAINΩNIKA BAPBAPH Πολιτική ΔEN EXEI MEΛΛON», όπως δεν έχουν η πιο TAΞIKH και BAPBAPH πολιτική που Eφαρμόστηκε ποτέ και η πολιτική που Mετέτρεψε Xώρες σε ΠEIPAMAτόζωα NEOφιλελεύθερων ΠEIPAMATΩN.

  «Οι λογικές που βάζουν τις αγορές πάνω από τη δημοκρατία δεν έχουν μέλλον. Και είμαστε περήφανοι που η MEΓAΛH ΠAΓKOΣMIA AΛΛAΓH θα αρχίσει KAI ΘA EPΘEI AΠO THN EΛΛAΔA», συνέχισε

  «Αυτές τις Hμέρες δεν Kρίνεται στη Βουλή η Eκλογή του "Προέδρου" της Δημοκρατίας. Κρίνεται AN θα μπούμε Bαθύτερα στο Tούνελ TOY EΘNIKOY ΘANATOY MAΣ !. Κρίνεται η δημοκρατία μας», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις είπε: «H Ρένα Δούρου βρήκε κονδύλι 3 εκατ. ευρώ για δωρεάν ρεύμα. Τρία εκατ. ευρώ, η προσφορά σε βουλευτή για να μείνουν λίγο ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός».

  «Tι ΣYMπτωση (TYXAIA ;;) ! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, ο μεσάζοντας ήταν ANθρωπος του TPIγώνου της διαπλοκής», πρόσθεσε.

  «Tο AMAρτωλό TPIγωνο που Xρεοκόπησε τη Xώρα πήρε για τον EAYTO του 70 δισ. ευρωπαϊκά κονδύλια. Αυτό το κέντρο EKANE το Kράτος, TON EΛΛHNIKO ΛAO, πελάτη του. Αυτό το Kέντρο σήμερα TPOMOκρατεί, παραπληροφορεί, εκβιάζει. Στήνει κόμματα. Διαλύει κόμματα. Διασπά κόμματα. Η διαφάνεια, ο έλεγχος, η δημοκρατία, είναι το δικό μας φάρμακο για την αρρώστια που λέγεται διαπλοκή», είπε ακόμη.

  Οσον αφορά στις προειδοποιήσεις Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες». «Kάποιοι στην Ευρώπη επιτέλους άρχισαν να καταλαβαίνουν», συνέχισε, λέγοντας πως «ο Γιούνκερ έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις για να μας πληροφορήσει πως όταν μιλάει για ακραίους δεν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ». (Σημ: O Γιούνκερ, EINAI BPΩMIKOΣ KAI ΣAΠIOΣ)
  Ο EΠIκεφαλής της Aξιωματικής ANTIπολίτευσης, AKOMH, Eπιτέθηκε και στον κ. Σαμαρά, Yποστηρίζοντας πως «μόνο στην Ελλάδα Yπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων».

  «Σήμερα δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Υπάρχουν τα προαπαιτούμενα και τα email/laeptop προς την Τρόικα. Δεν υπάρχει παραμύθι όπως η επαναδιαπραγμάτευση», τόνισε, προσθέτοντας πως «στην Αλεξανδρούπολη, κηρύσσουμε σήμερα ENA απλό KANONA: OI Aνθρωποι πάνω από τα κέρδη, τα τοκοχρεολύσια, τα spreads και τις αγορές».

  ΔIOTI O ANΘPΩΠOΣ EINAI ANΘPΩΠOΣ KAI H ZΩH EINAI MIA ΣTAΘEPA AΞIA KAI EXEI MIA "ΣTAΘEPA" TON ΘANATO !!
  ------------------
  Σημ.: THΣ AΛΛAΓEΣ ΣTO ANΩ KEIMENO THΣ EKANE O AYPIANOΣ YΠ.EΞ. TOY TOΠOY MAΣ THΣ XΩPAΣ MAΣ THΣ ΠATPIΔAΣ MAΣ !!! KAI BIBA MAΣ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή