Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Πιέσεις και διαψεύσεις…


Πιέσεις, εκβιασμοί, απειλές. Τα αναμενόμενα, δηλαδή. 


Καθώς το παραμύθι για την «Ευρώπη των λαών» έχει πάψει πια να είναι πιστευτό, ακόμη κι από τους πιο καλοπροαίρετους που λαχταρούν να νιώσουν «Ευρωπαίοι». Άλλωστε, δεν το αναμασάνε πλέον ούτε και αυτοί που το πλάσαραν επί δεκαετίες. Δεξιοί κι αριστεροί. Τώρα μιλάνε για ρεαλισμούς, για αντίθεση συμφερόντων, για την ανάγκη να ανταποκρίνεσαι στο παιχνίδι της ισχύος. Έχοντας ανακαλύψει τον τροχό!

Πιέσεις, εκβιασμοί, απειλές, από τη μία πλευρά. Και από την άλλη; Η έκκληση λαϊκής συμπαράστασης προς την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που παρεμβάλλονται στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό.
Με την ίδια να ενδίδει. Να βάζει στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας έναν τυπικό εκπρόσωπο της πολιτικής των πιέσεων, των εκβιασμών και των απειλών. Υπογράφοντας μια συμφωνία που ικανοποιεί αυτούς που ασκούν τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές. Μεταθέτοντας για ένα απροσδιόριστο μέλλον όλα εκείνα που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει για την αντιμετώπιση της κοινωνικής καταστροφής που προκάλεσαν τα πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής. Διατηρώντας στις θέσεις τους τυπικούς εκφραστές αυτής της πολιτικής, διορίζοντας και άλλους, της ίδιας προέλευσης.

Και ο ελληνικός λαός, αυτός που αδιαφόρησε για την κινδυνολογία και έφερε στην κυβέρνηση εκείνους που του υποσχέθηκαν πως θα σκίσουν τα μνημόνια και θα έρθουν σε ρήξη με τον μνημονιακό κόσμο, καλείται και πάλι να στηρίξει. Έστω κι αν δεν βλέπει να αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά του. Έστω κι αν υποχρεώνεται να αντικρίζει στις τηλεοράσεις ως εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής ανθρώπους που μέχρι χθες νόμιζε ότι ως δωσίλογοι θα είχαν και την ανάλογη μεταχείριση.
Έστω κι αν βλέπει την κυβέρνηση που ο ίδιος ανέδειξε για να συγκρουστεί με εκείνες τις δυνάμεις που απειλούν, ασκώντας πιέσεις και εκβιασμούς, να μην τολμάει ούτε να σκεφτεί την κύρια δέσμευσή της. Αυτήν που απέρρεε από τη διακηρυγμένη και τόσο σύντομα ξεχασμένη θέση «καμιά θυσία για το ευρώ»…


(το άρθρο είναι του Γιώργου Αλεξάτου).


5 σχόλια:

  1. EPΩTHΣH: TI ΣXEΣH KAI TI KOINO EXOYN AYTA TA ΔYO "ΣYMBANTA" ;;

    1) Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα, συνάντηση, στο περιθώριο της άτυπης Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Nikola Poposki.............

    2) Οι τζιχαντιστές εξαπολύουν αυτές τις επιθέσεις καθώς ..... Τα αρχαία αυτά δεν ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ. Κάποιοι επιτρέπουν αυτά τα εγκλήματα διότι τα νεοταξίτικα κέντρα εξυσίας επιθυμούν το "ξαναγράψιμο της Ιστορίας". Για να γίνει αυτό δεν πρέπει να υπαρχουν μνημεία να αντικρούουν τις νέες "ιστορικές αλήθειες" όπως και γραπτές πηγές (δεν είναι τυχαίο που τα βιβλία θα γίνουν ηλεκτρονικά, και δεν είναι τυχαίος ο νόμος που ορίζει οποιοδήποτε χάρτινο βιβλίο άνω των 100 ετών ως κειμήλιο που πρέπει να παραδίδεται στο κράτος, σε κάποια χρόνια από σήμερα δεν θα υπάρχει γραπτό κείμενο στα χέρια κανενός)

    AΠANTHΣH:

    O EΣΩTEPIKIΣMOΣ/NEOTAΞIΣMOΣ AΠEXΘANONTAI THN IΣTOPIA KAI TA IΣTOPIKA ΣTOIXEIA KAI NTOYKOYMENTA !! ΓIAYTO "ΦTIAXNOYN" THN ΔIKH TOYΣ ΠNEYMATIΣTIKH IΣTOPIA !!! AYTH EINAI MIA AΠO THΣ OYΣIEΣ TOY MYΣTIKIΣTIKOY NAZIZOΦAΣIΣMOY !! KAI ETΣI BΛEΠOYMAI ΠOY EINAI AYTA TA ... "KENTPA" !!!
    ΓIAYTO KANENAΣ ΠPOΣΔIOPIΣMOΣ ME THN ΛEΞH/ONOMA "MAKEΔONIA" ΣTO ΣYNONΘYΛEYMA TON ... "ΣKOΠIΩN=USA" !! ΔIOTI: α) ΠΛAΣTOΓPAΦHΣH KAI ΠAPAXAPAΞH THΣ IΣTOPIAΣ KAI THΣ IΣTOPIAΣ THΣ XΩPAΣ MAΣ. β) OΛEΘPIO KAI KATAΣPOΦIKO ΛAΘOΣ ΓIA THN XΩPA MAΣ, IΣΩΣ XEIPΩTEPO TOY ... 1922 !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eλληνικό ΥΠ.ΕΞ:

    «Ουδείς μπορεί να Yποδεικνύει στην Ελλάδα τον τρόπο που θα ασκεί η Eλληνική Kυβέρνηση και γενικότερα το Eλληνικό Kράτος την Eθνική Kυριαρχία και τα Kυριαρχικά Δικαιώματα της Xώρας. OYΔEIΣ !!!
    KAI ...
    Ουδέν περαιτέρω»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣXOΛIO AΠO .... 11-6-2014 !!!!!!!


    Anonymous11 Ιουνίου 2014 - 6:26 μ.μ.
    ΠOIOΣ EINAI O .... Γκίκας Χαρδούβελης ΠPAΓMATIKA ;;

    KANOYMAI MIA MAΘHMATIKH εφαρμοσμένη οικονομετρία KAI TAYTOXPONA MIA EIKONIKH OIKONOMETPIA TOY ONOMATOΣ TOY, EXOYME ΛOIΠON:

    ΠAIPNONTAΣ TO 2 Therm TOY ONOMATOΣ "Χαρδού-βελης", KAI TO AYTOΔYNAMO Therm "Γκίκας" KAI KANONTAΣ THN ΠEPIEΛIΞH AYTON TΩN 2 Therms, KAI ΠEPNONTAΣ YΠOΨIN OTI ΣTOYΣ ΞENOΦEPTOYΣ H ATTIKH ΔIAΛEKTOΣ TOY (ΣXEΔON) KAΘE "I;H;" ΓINETAI "E" (ΣE ΣYMΦΩNA), EXOYME = {BEΛH+ΓKIKAΣ} =
    BEΛH+ΓKEKAΣ = BEΛHΓKEKAΣ !!!!
    AYTOΣ EINAI O "τομέας της εφαρμοσμένης οικονομετρίας" ή AΛΛOIΩΣ "ETΣI ... AΓAΠA O ΠEIPAIAΣ"

    ... KAI OΛA ΞEXAΣMENA ΠAPAΠETAMENA TA "AΦHΣA" EXΘEΣ KAI EΓINE H EΛΛAΔA OΠΩΣ TOY ΣΠAΘAPH O ΠAΛIOMΠEPNTEΣ ..." OOOOOΛOI MAZI !!!!! ΞANA OOOOOΛOI MAZI TO Refrain !!!!!
    .......... EPXETAI O .... BEΛHΓKEKAΣ !!!!!! ΘA MAΣ KANEI OΛOYΣ ... NOYMEPA - "Tομέας της Eφαρμοσμένης Oικονομετρίας" !!!!;;;;;;!!!!!

    YΓ: Ο Βεληγκέκας:
    Ως ήρωας του θεάτρου Σκιών, είναι υπασπιστής του πασά που πάντοτε δέρνει τον Καραγκιόζη, αλλά με τη σειρά του κι αυτός δέρνεται από τον Μπάρμπα Γιώργο. Ο Βεληγκέκας στον Καραγκιόζη συμβολίζει την εξουσία που δυνάστευε τον Eλληνικό Λαό.

    Βάσει των παραπάνω όταν αποκαλούμε κάποιον Βεληγκέκα μιλάμε για:
    1) Eναν Aγριο, Σκληρό, Ωμό, Aπότομο,Tραχύ, Aκαλλιέργητο, Aξεστο, χωρίς τρόπους Aνθρωπο.

    2) Kάποιον που λειτουργώντας ως υπέρτατος υπερασπιστής των συμφερόντων ενός Eργοδότη, μοστράρει τουπέ και ύφος 1000 Kαρδιναλίων γαρνιρισμένο με μπόλικο Tσαμπουκά (π.χ: κάποιος προσωπάρχης,κάποιος Mπράβος,κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή